K💩k corona, maar wat een jaar voor mij!

Op dinsdag 17 maart 2020 kregen we te horen dat vanaf woensdag 12u de deuren van de schoonheidssalons dicht gingen door het Corona virus. Na wat discussies met mijn man besloot ik dan maar om dinsdagavond reeds te sluiten.Ik zie mij nog zitten voor mijn avondmaal, verslagen en down …, de tranen over mijn wangen, wat nu? Ja, ok het zal wel maar voor 14 dagen zijn. We zullen dan maar gaan slapen en morgen met een fris hoofd kijken wat of hoe? Zo gezegd, zo gedaan. ’s morgens was ik er helemaal klaar voor, we namen eens de tijd om het huis onder handen te nemen.

Herinner je je deze nog?

440kg afval heb ik naar het containerpark gevoerd. Wat een werk maar ook zo blij!

Naar mate de tijd vorderde werd ik innerlijk steeds rustiger. Want persoonlijk kwam corona even op tijd voor mij. Klinkt raar he. Maar ik zat even op een trein die ik niet meer aan het besturen was. Personeel? Geen personeel? Heel veel werken maar geen balance meer. Geen tijd meer om even iets voor mijzelf te doen. En hey, je hoort mij niet klagen hoor, het is wat ik wou maar ik kon het even niet meer plaatsen.

Tussen mijn poetswerk door heb ik dan ook een groentetuin aangelegd, oh wat kon ik mij hier in vinden en rust dat ik hierdoor creëerde voor mij zelf. Maar ook stelde ik me de vraag waar ik naartoe wil met mijn leven?
Ik kreeg ineens dan ook zeer veel tijd. Voor de lockdown had ik reeds een gesprek met een firma. Ken je het, deze beloofden me de hemel. In januari had ik mijn eerste gesprek met hen en ik dacht jaja. Ze boden mij toen een verzorging aan in hun instituut.

In februari reed ik nogal sceptisch de verzorging tegemoet. Maar eens ik er was werd alles super goed uitgelegd en begon de verzorging. Bij het naar buiten gaan dacht ik, “omg” wat was dit hier. Een super glow op mij gelaat en MEGA relaxed (Even tusssen ons: Femke en relaxen is normaal nogal een moeilijke combo)

Toch bleef ik twijfelen, ik had namelijk al een topmerk (Lookx is nog steeds een top merk even tussendoor) waar ik volledig achterstond, wat ik van binnen en van buiten kende. Waarom veranderen?

Tijd brengt raad zeggen ze. En inderdaad, ik heb veel nagedacht, en nogmaals een gesprek gehad met de firma. En na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt.

T was tijd om te springen, en ik ben gesprongen. Care Personal Beauty was een feit !!!

Ondertussen kregen we terug groen licht om op te starten. Ben ik blij? Mmmmhhhh eerlijk nee, de schrik voor de stress en angstaanvallen steken weer de kop op. Maar het is wat het is. Ben ik blij jou weer te verwelkomen tuurlijk want iets wat ik wel gemist heb is het sociale contact mensen blij, mooi en gelukkig maken. Daar doe ik het toch voor!

Eerst een 3 daagde opleiding en 10 juli gingen we van start.

De opleiding was in een klein groepje met enkele nieuwe en reeds care klanten. My god, wat een waterval aan informatie kregen we te verwerken. Maar kom, weg gaan ervoor!

En toen kwam het! Hier was de stress terug, gesprongen maar nog steeds in het ongewisse. Bij het naar huis rijden kwamen de angstaanvallen terug. Twee keer aan de kant om even op adem te komen. Hyperventilatie! Iets wat ik het jaar ervoor gecreëerd had uit het niets. Daar was ie weer. Maar goed ik kreeg dit weer onder controle.

Half mei mochten onze deuren weer open. Op 10 juli was mijn eerste Care dag en werd het aan jullie voorgesteld. Er kwamen super fijne reacties. Klanten die reeds mee in het nieuwe concept stapten kunnen dit zeker en vast beamen ! Ik kan mij volledig vinden in het Care concept !!! En de stress waarover ik het had? Die is er nog maar al veel minder. Zo ging de zomer verder, nieuw schooljaar, … Nog wat cursussen hier en daar en gaan. Oktober en dan…

Jawel, op vrijdag 30 oktober tweede lockdown !!!
Alweer een slag in mijn gezicht, deze had ik echt niet zien aankomen. Ik werd er stil van, en heb de avond zelf denk ik, geen woord meer gezegd. Alles leek nochtans ok, niemand ziek, mijn klanten en ikzelf niet, mijn gezin niet. Maar kom, we slapen er eens een nachtje over en morgen hebben we een andere kijk.

Nu, we maken er wel weer het beste van, t is tenslotte maar tot 15 december. We kunnen dan toch alle klanten blij maken voor de feestdagen. (Ja, vandaag weten we wel beter) Om de 14 dagen hebben we een call met verschillende schoonheidsspecialistes, toch wel aangenaam om elkaar te zien en te horen waar iedereen mee bezig is. Ook ik ben met van alles bezig achter de schermen.

Onze nieuwe website met webshop www.schoonheidsinstituutfemke.be in elkaar gebokst, Instagram cursus, business coaching, personal coaching gevolgd,…

Zo heb ik er ook nog eens bij stil gestaan over waar ik naartoe wil, met mijn zaak, persoonlijk. Ik ben dan ook opzoek gegaan naar wat ik echt wil. Heb ik het gevonden? Ja zeker!!! Ik wil samen met jou op reis naar een betere, mooiere en stralende huid. En jou hierin verder coachen, een beetje zoals een fitnesscoach maar dan voor de huid. Ik hoor je nu al denken oeh, stop je dan met de rest? Nee, joh, ik doe zeker nog jouw suikerontharing, pedicure, manicure of jouw make-up. Maar zal mij meer en meer toespitsen op huidverbetering. Cursussen volgen hieromtrent enzo voort.

Op 1 Maart krijgen we terug groen licht. En hopelijk voor altijd. Ben ik er klaar voor? Ooooh F*CKING yes!!! (Sorry) Ben volledig voorbereid en heb alles op een rijtje, de stress? Nee, die is er niet meer!!! Misschien wat gezonde stress om jou terug te mogen verwelkomen. Maar zelfzekerder dan ooit om dit nieuwe concept te laten slagen !!!

Hopelijk ben jij er even klaar voor als ik en ga je mee op reis.

Tot volgende week of mss later.

En nu mss toch nog even genieten van mijn laatste vrije dagen.

Wil jij graag nog een afspraak? Geef dan gerust een seintje op 0474/395441

Dikke zoen en tot snel,

Femke

Jouw huidcoach